Tarnabod, Báb

A község belterületétől mintegy 700 m-re nyugatra, a Holt-Tarna déli partján jelentékeny kiemelkedésen található lelőhelyen újkőkori, rézkori és középkori edénytöredékeket gyűjtöttek. (Bóna István-Kalicz Nándor terepbejárása 1950., Patay Pál helyszíni szemle 1953.)

 

Tarnabod, Nagykert

A község belterületének északnyugati szomszédságában, a Holt-Tarna északi partján újkőkori leleteket találtak. (Bóna István-Kalicz Nándor terepbejárása 1950.)

 

Tarnabod, Szilvás

A község belterülete északkeleti szélének közelében található lelőhelyen újkőkori edénytöredékeket gyűjtöttek. (Bóna István-Kalicz Nándor terepbejárása 1950.)

 

Tarnabod, Csörsz-árok

A lelőhely a község határának északi részén van, községből kivezető út és a Tarna találkozásánál, annak D-i oldalán, árok mintegy 70 m-es szakasza.

 

Tarnabod, Berekalja

A községtől Ny-ra, kb. 2 km-re, a Tarna-patak és a Báb-tanya közötti lelőhelyen bronzkori és szarmata telepobjektumok kerültek feltárásra. (Kalicz Nándor ásatása 1974.)

 

Tarnabod, Templomföld

A lelőhely a községtől K-re található, a Báb-tanyára vezető bekötőút mellett a Tarna ártéréből kiemelkedő kisebb homokdombon újkőkori teleprészlet látott napvilágot. (Kalicz Nándor ásatása 1960.)