Nagyút, Göböly-járás I.

A lelőhely a falu belterületétől 1,5 -2 km-re délkeleti irányban ez egykor vízjárta területből kiemelkedő K-Ny irányú alacsony dombháton van. Az ásatás során késő bronzkori, szarmata telepjelenségeket és szarmata sírokat bontottak ki. (Ács Csilla ásatása 1994.)

 

Nagyút, Göböly-járás II.

Nagyút belterületétől DK-re 1,5-2 km-re, a Kígyós ér által határolt dombháton bronzkori, szarmata és avar telepet tártak fel. (Váradi Adél ásatása 1994-1995.)

 

Nagyút, Legelő

Nagyút belterületétől DNy-ra a Tarnóca-pataktól 3-400 m-re K-re, egy É-D-i irányú mélyedés Ny-i partján késő bronzkori, szarmata és késő avar telepjelenségeket tártak fel. (Domboróczki László ásatása 1994.)

 

Nagyút, Pásztorszög I-II.

A lelőhelyek a Tarnóca-patakkal párhuzamos földút Ny-i oldalán van. A feltárás során újkőkori, késő rézkori, szarmata, avar és Árpád-kori településekhez tartozó objektumok kerültek napvilágra. (Fodor László ásatása 1994.)

 

Nagyút, Kétútköze 1.

Nagyút közigazgatási területének ÉNy-i szélén, a vasút D-i oldalán, a Kétútköze-dűlőben, a Bene-patak K-i partján emelkedő dombon szarmata cserepeket gyűjtöttek. (Tankó Károly terepbejárás 2007-2008.)

 

Nagyút, Kétútköze 2.

Nagyút közigazgatási területének ÉNy-i szélén, a vasúttól D-re, az autópálya É-i oldalán, a Kétútköze-dűlőben, a Bene-patak K-i partján emelkedő dombon szarmata cserepeket gyűjtöttek. (Tankó Károly terepbejárás 2007-2008.)

 

Nagyút, Külsőmajor 1.

Nagyút közigazgatási területének ÉNy-i szélén, a vasúttól D-re, az autópálya É-i oldalán, a Kétútköze-dűlőben, a Bene-patak K-i partján emelkedő dombon található. A terepbejárás során, a szántásban néhány jellegtelen őskori, valamint szarmata és újkori cserepet gyűjtöttek. (Tankó Károly terepbejárás 2007-2008)

 

Nagyút, Külsőmajor 2.

Nagyút közigazgatási területének ÉNy-i szélén, a vasúttól D-re, az autópálya É-i oldalán, a Kétútköze-dűlőben, a Bene-patak K-i partján emelkedő dombon található. A terepbejárás során, a szántásban néhány jellegtelen őskori, valamint szarmata cserepet gyűjtöttek. (Tankó Károly terepbejárás 2007-2008.)